Doelstelling

TWAS zet zich in voor honden en katten in België. Wij vangen dieren op die geen thuis meer hebben en zoeken voor hen een nieuw passend thuis. Dit kan om verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld het overlijden van een baasje of een allergie van een gezinslid, ongewenste en gedumpte puppy’s en kittens.

Binnen TWAS werken wij uitsluitend met stabiele en ervaren opvanggezinnen. Onze opvanggezinnen hebben passie voor hun vrijwilligerswerk en vangen de dieren met alle liefde op. Zodra een hond of kat in een opvanggezin wordt geplaatst worden zij zo goed mogelijk geobserveerd. Door deze observatie weten wij waar een dier behoefte aan heeft en kunnen wij op zoek gaan naar een passend nieuw thuis in België of Nederland. Ook de screening van nieuwe adoptanten speelt hierin een grote rol. Door middel van deze screening kunnen wij bepalen of er een goede match is tussen mens en dier. Het belang en welzijn van het dier staat natuurlijk voorop.

Wanneer u een hond of kat adopteert bij TWAS, wordt er een adoptieovereenkomst opgesteld.

Naast het opvangen van honden en katten in België zet TWAS zich ook in voor buitenlandse asielen. De nood daar is vaak hoog, en er is altijd hulp te kort.
Omdat wij het belangrijk vinden dat het probleem in het land van herkomst wordt opgelost, richten wij ons voornamelijk op projecten om de problemen daar op te lossen. Bij deze projecten kunt u denken aan: castratie, goederen inzameling, educatie, veilige huisvesting. Incidenteel kan het voorkomen dat wij een hond uit Nederland, Spanje, of Roemenië ter adoptie aanbieden. De hond zal dan rechtstreeks naar de nieuwe eigenaar gaan.

Naast de mogelijkheid om via TWAS een hond of kat te adopteren, geven wij ook educatieve lessen op basisscholen in België. In deze lessen leren kinderen bijvoorbeeld waarom adoptie zo belangrijk is en hoe zij op de juiste wijze kunnen omgaan met honden. Lijkt het jou ook leuk om een educatieve les te krijgen op jouw school? Neem dan contact op met: info@twas-animalrescue.be en vraag naar de mogelijkheden.